Mermaiding, wat is dat?

Mermaiding: zwemmen als een zeemeermin

Wat is mermaiding? Kort gezegd is mermaiding een woord dat wereldwijd wordt gebruikt voor het zwemmen als een zeemeermin. Je koopt een zeemeerminstaart, gaat naar een zwemad, trekt je zeemeerminstaart aan over je zwemkleding en gaat zwemmen! Mermaiding is een trend die in Amerika en Australië al heel erg populair is. In Nederland is mermaiding nog niet zo bekend maar wordt wel steeds populairder. En dat is best wel vreemd als je nagaat dat het sprookje van de kleine zeemeermin al afstamt van 1836. De wereldberoemde zeemeerminfilm 'Splash' is in 1984 gemaakt en dat is ook al jaren geleden.

Waar kun je een zeemeerminstaart kopen

Hoe kom je nu aan een zeemeerminstaart? Omdat mermaiding in Nederland nog niet zo bekend is is het niet zo makkelijk om aan een zeemeerminstaart te komen. Maar wij hebben het makkelijk voor je gemaakt! Wij hebben op deze website een aantal zeemeerminstaarten staan die je online kunt bestellen en die keurig bij je thuis worden afgeleverd. Klik hierboven maar gauw op 'Staarten' en kijk of er eentje voor jou bij is! Vergeet niet dat een zeemeerminstaart pas echt af is als je er ook een monofin bij hebt. Ook deze kun je gewoon bij je zeemeerminstaart meebestellen.

Is mermaiding moeilijk?

Mermaiding is niet moeilijk, maar houd er wel rekening mee dat, zeker als je voor de eerste keer gaat mermaiden, het toch wel wat anders is dan het zwemmen zoals je dat hebt geleerd bij zwemles. Je kunt namelijk niet gewoon de schoolslag of de rugslag doen. Ook watertrappelen gaat heel anders wanneer je een zeemeerminstaart aan hebt. Maar dat betekent niet direct dat mermaiding moeilijk of gevaarlijk is. Geef jezelf gewoon even tijd om aan je zeemeerminstaart te wennen en begin in ondiep water. Mocht je dan in paniek raken kun je gewoon gaan staan en is er niets aan de hand. En ga je dieper duiken, ga dan niet te diep maar zorg dat je snel weer naar de oppervlakte kunt.

Zeemeermannen of is mermaiding alleen voor meisjes?

Je zou denken dat mermaiding alleen iets voor meisjes is. Als je een foto ziet van iemand verkleed als zeemeermin dan zal het vaak een meisje of vrouw zijn. Maar er zijn ook voorbeelden van zeemeermannen. Denk maar eens aan Ariël de kleine zeemeermin, bekend van de Donald Duck. Haar vader, koning Triton, is een zeemeerman. In de (Griekse) mythologie komen ook zeemeermannen voor, op sommige sculpturen, kunstvoorwerpen en zelfs in verschillende films kun je zeemeermannen tegenkomen. Helaas zul je je wel moeten realiseren dat de meeste mensen vinden dat mermaiding iets voor meisjes is en zullen een zeemeerman een beetje raar vinden. Maar wij vinden het best wel stoer als je het durft om als zeemeerman aan mermaiding te doen! En dan zal men er vanzelf aan wennen dat er ook zeemeermannen zijn. Als je een zeemeermanstaart wilt kopen kun je het beste geen felle kleuren nemen maar neem een zeemeerminstaart die bijvoorbeeld zwart of donker gekleurd is.